Не сте ни свесни: Ова се најголемите извори на инфекција кои не опкружуваат секој ден


Секој од нас има свој начин на чистење, но веројатно ретко или скоро никогаш не ги чистите овие работи, а тие се најголемите извори на инфекција, а ние не сме ни свесни за тоа.

Далечински управувач: Секој ден е во нашите раце и ова е една од највалканите предмети во нашите домови. Од исклучително значење е да го чистите овој предмет секогаш кога ќе чистите дома.

Прекинувач за светло: Исто како и далечинскиот управувач, прекинувачите за светло ги користиме секој ден, а ретко ги чистиме. Со честото допирање пренесуваме голем број микроби и нечистотија.

Корпа за отпадоци: Иако редовно ја испразнувате, ретко ја миете, што е многу важно затоа што знаете што фрлате во неа.

Четки за коса и чешли: Како што редовно се грижите за вашата коса, исто така е важно да се грижите за вашите четки.


 

Leave a Reply