Толку е стресна годинава што почнаа да се раѓаат бебиња со седа коса


Бебињата се фасцинантни суштества и без разлика колку факти мислиме дека знаеме за нив, тие секогаш успеваат да не изненадат.

Вакво изненадување им се случи на новите родители кои го виделе своето новородено бебе со седа коса.

Фотографија од слатката фризура на бебето беше споделена и на Redit, предизвика лавина реакции.

„Нашата новороденодевојче со коса како од  анима“, се пошегуваа родителите, покажувајќи ја косичката на нивната ќерка.

Популарните ликови од анима често имаат баш таква боја на коса, а таа во тој жанр претставува мудрост и зрелост, или понекогаш и „темната“ страна на херојот.
Сепак, најгласни беа коментарите за моменталниот живот во целиот свет и стресот што ни го донесе пандемијата, и сите се согласија дека никој повеќе не е поштеден од неа и дека 2020 година е толку стресна што бебињата почнаа да се раѓаат со седа коса.


Leave a Reply