ДОКАЖАНО: Еве колку шанси имаат ДЕЦАТА да се заразат со КОВИД


Студија на британскиот кралски колеџ го докажа она што веќе го знаевме…

Децата имаат 44 проценти помали шанси да бидат заразени со корона вирусот отколку возрасните, покажа истражувањето спроведено од тим научници предводени од претседателот на Британскиот кралски колеџ за детски болести и здравје на децата.

Тим научници дошле до таков заклучок врз основа на анализа на 32 студии, а податоците се однесуваат на деца и адолесценти помлади од 20 години, пренесува Ројтерс.
Студијата наведува дека постојат прелиминарни докази дека децата на возраст помали од 10 до 14 години имаат помала веројатност да бидат заразени со SARS-KoV-2 отколку возрасните и дека адолесцентите се приближно исто подложни како и возрасните.


 

Leave a Reply