Едноставна вежба за намалување на стомакот


Јапонскиот научник Тошики Фукуцуи смислил едноставен начин за намалување на стомакот со помош на голем пешкир.

Потребно е да се издвојат само пет минути секој ден, а промената може да се забележи по триесет дена. Доволно е да легнете и во долниот дел од грбот да ставите пешкир завиткан во ролна. Истегнете ги рацете и нозете и останете така неколку минути.

Првото нешто што ќе го забележите е дека болката во грбот се намалува, што е уште една придобивка од оваа едноставна вежба.

Луѓето кои сакаат да го намалат обемот на стомакот обично прават вежби за време на кои ги боли грбот, додека оваа вежба не предизвикува никаква болка.

Плус, ќе ви одземе многу помалку време од било која друга вежба.

⬇ВИДЕО⬇

https://www.facebook.com/watch/?v=535029987122070

Leave a Reply