На крајот, луѓето секогаш ги покажуваат своите вистински лица.


Ова е најсуровата вистина во реалноста – не е пријатна и луѓето не секогаш се искрени за тоа кои се всушност.

На крајот на краиштата, сите ваши прашања ќе бидат одговорени. Секоја личност на крајот ќе ви покаже која е всушност. И ќе испадне да биде или онака како што сте сакале да ја видите личноста или како што дефинитивно не сте очекувале. Ќе стане олицетворение на сите ваши сомнежи или верувања.

На еден или друг начин, со своите постапки, луѓето ќе ви покажат што мислат, бидејќи зборовите не вредат ништо, за разлика од постапките. Тие зборуваат за постојаноста на една личност, неговата посветеност и напори. И цена за акција која не секој може да си ја дозволи.

На крајот, вашата конфузија ќе се распрсне. Ако се сомневате во чувствата на другата личност која влегла во вашиот живот, по некој период, времето ќе стави сè на своето место. Ќе ви ги открие неговите вистински намери. Времето ќе ви покаже дали таа љубов била вистинска или лага, бидејќи ако сè оди добро, а морето е мирно, невозможно е точно да се каже што точно има во умот на таа личност.

Таквите работи се учат само во бура, кога е темно наоколу и ви треба помош за да излезете на брегот. Со текот на времето, ќе разберете дали вашиот брод ќе остане во вода или ќе отиде на дното ако запловите со вашиот партнер.

На крајот на краиштата, партнерот ќе ви покаже што му значите.
Ќе се забележи во едноставни работи. На пример, на начинот на кој слуша приказни за вашето детство и дали се обидува да ги поврзе сите точки заедно за да разбере точно како сте станале оваа личност што сте сега.

Како тој се обидува да ве утеши по лошиот ден и што прави за да не се чувствувате осамени.

Начинот на кој тој се обидува да ги поправи работите што ве вознемируваат. Или, напротив, во фактот дека тој секогаш ве повикува со зборови што не ја рефлектираат вашата суштина: драматична, сложена и погрешна личност.

Со тоа, тој се сеќава на сè што ќе му кажете и извлекува од ова најлошите можни заклучоци. На начинот на кој тој прави да чувствувате дека никогаш нема да бидете на иста страна и дека не разговарате со жива личност, туку со камен или зид

На крајот на краиштата, ќе покаже кој е тој всушност. Треба само добро да го погледнете, отстранувајќи го завезот од очите барем за момент.

Престанете да дозволувате чувствата да влијаат на вашата проценка. Погледнете колку често ги одржува ветувањата. Како доказ за вашата љубов и посветеност. И како тој ги зајакнува своите зборови со вистински постапки.

На крајот на краиштата, секоја личност ќе ја покаже својата вистинска природа. И ќе видите, не само колку е точна сликата на овие луѓе што сте ги нацртале, туку и дали сето тоа е извор на вашата имагинација, под која сакате да бидате другите.

Веднаш штом луѓето ќе ги покажат своите вистински бои, ќе мора да ја направите вистинската слика, дури и ако се покаже дека не е толку убава и шарена како порано, ова е најсуровата работа во вистината – не е секогаш пријатна и луѓето не се секогаш искрени за тоа кои се тие навистина.


 

Leave a Reply