(ВИДЕО) Од Тесла признаа – задниот браник може да падне за време на дожд


Повеќепати се зборуваше дека Моделот 3 на Тесла има проблеми кога врне, па задниот браник се откачува многу лесно, што беше прилично голем удар за Тесла и нивниот имиџ.
Од Тесла сега велат дека такви работи можат ретко да се случат, бидејќи браниците не биле прикачени како што треба.

Исто така, се наведува дека проблемите ќе се отстранат во првата прилика и дека целата штета ќе биде покриена од страна на компанијата. Станува збор за модели кои излегоа од фабрика во мај 2019 година, а на вработените во Тесла им требаше долго време да реагираат.
Најважно е дека тие се решени да го отстранат проблемот, а во прилог имаме за вас видео од месец јуни кога браник се откачува додека автомобилот е во движење.


 

Leave a Reply