Датумот на раѓање открива кој дел од вашето тело е подложен на болести


Нумеромедицината е начин за предвидување на потенцијални здравствени проблеми преку нумерологија. Важно е прво да се пресмета личниот број добиен од датумот на раѓање со посебен метод за пресметка. Прво се пресметува биоритамски број, потоа генерацискиот и, конечно, личниот број.


Пример за пресметка

Ги собирате броевите се додека не добиете едноцифрен број


Датум на раѓање 13.10.1978 година.

 

БИОРИТАМСКИ БРОЈ

Биоритамскиот број се добива со додавање на денот и месецот на раѓање, така што на крајот се добива едноцифрен број.

13 + 10 = 23

2 + 3 = 5

Биоритамскиот број во овој случај е 5.

 

ГЕНЕРАЦИСКИ БРОЈ

Генерацискиот број се добива со собирање на броевите од годината на раѓање, така што на крајот се добива едноцифрен број.

1 + 9 + 7 + 8 = 25

2 + 5 = 7

Генерацискиот број е 7.


ЛИЧЕН БРОЈ

Личниот број се добива со додавање на биоритамскиот и генерацискиот број – сè додека не добиете едноцифрен број.

5 + 7 = 12

1 + 2 = 3

Личен број е 3.

 

Значење на личниот број

Бројот открива на што треба да обрнете внимание кога станува збор за здравјето, кои се вашите енергетски бои како и најсреќниот ден во неделата.


Број 1

На што да внимавате? Срце, крвен притисок, циркулација, ‘рбет, очи (десното око кај мажите и левото кај жените) и очен притисок.

Енергетски бои: златна, жолта и бела

Среќен ден: недела

 

Број 2

Обрнете внимание на градниот кош, стомакот, очите (десното око кај жените и левото кај мажите), хормоните, нивото на шеќерот во крвта кај мажите и репродуктивните органи кај жените, задржување на течности во телото.

Енергетски бои: сребрена, зелена

Среќен ден: понеделник

 

Број 3

Внимавајте на црниот дроб, панкреасот, жолчката, слезината, бутовите, колковите, покачените маснотии во крвта (поради начинот на исхрана).

Енергетски бои: светло сина, бела

Среќен ден: четврток


Број 4

Обрнете внимание на коските, зглобовите (акцент на колената), забите, кожата и варењето на храната.

Енергетски бои: бела, сива, црна

Среќен ден: сабота

 

Број 5

Внимавајте на рамената, рацете, белите дробови и нервни заболувања.

Енергетски бои: сина, жолта, портокалова

Среќен ден: среда


Број 6

Обрнете внимание на устата, грлото, гласните жици, бубрезите, мочниот меур, панкреасот, тироидната жлезда и кожата.

Енергетски бои: сина, жолта, зелена

Среќен ден: петок

 

Број 7

Причината за повеќето проблеми е менталното здравје – хипохондрија, тогаш треба да обрнете внимание на лимфата, потколениците, зглобовите.

Енергетски бои: небесно сина, кафена

Среќен ден: среда


Број 8

Обрнете внимание на сè што припаѓа во делот на главата (очи, нос, цервикален ‘рбет…), потоа на циркулацијата и крвниот притисок, регулирање на телесната температура, репродуктивните органи.

Енергетски бои: црвена, портокалова, кафена

Среќен ден: вторник

 

Број 9

Обрнете внимание на менталните заболувања и пороци, ‘рбет, нозе, црн дроб, циркулација, стомак, цисти, малигни заболувања.

Енергетски бои: виолетова, темно сина, бела

Среќен ден: петок.


 

Leave a Reply