Од полноќ нови цени на горивата во Македонија

Mалопродажните цени на нафтените деривати согласно Методологијата за
формирање на цените, се намалуваат во просек за 0,41%.
Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98, се намалуваат за
0,50 денар/литар, во однос на малопродажните цени утврдени со Одлуката од 13.10.2020 година и со
тоа малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 59,00 ден/лит, додека малопродажната
цена на ЕУРОСУПЕР БС-98 изнесува 61,00 ден/лит.
Малопродажните цени на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) и на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ1), не се менуваат, односно остануваат на исто ниво како што биле утврдени со Одлуката од
13.10.2020 година, и со тоа малопродажната цена а на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) изнесува 50,50 ден/лит, и
малопродажната цена на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) изнесува 50,50 ден/лит.
Малопродажната цена на Мазутот М-1 НС се намалува за 0,109 ден/кг во однос на цената
утврдена со Одлуката од 13.10.2020 година и со тоа малопродажната цена на Мазутот М-1 НС
изнесува 26,754 ден/кг.


Leave a Reply