Започна вакцинирањето против коронавирус: Луѓето чекаат на ред, плаќаат за вакцината


Во градот Јиву, во источна Кина, започна вакцинацијата против коронавирусот. И покрај фактот дека вакцината сè уште не ја поминала последната фаза од клиничките испитувања, Кинезите сепак се одлучија дека сакаат да ја примат.
Стотици луѓе чекаат во ред за вакцината за која плаќаат околу 60 американски долари.

Leave a Reply