Татко танцува пред болницата секоја недела додека неговиот син е на хемотерапија


На 14-годишниот Ејден, му била дијагностицирана акутна лимфоцитна леукемија на почетокот на Ковид-19 пандемијата. Поради ограничување на посетите, само на еден родител или старател му е дозволено да влезе во медицинскиот центар. Секој вторник, додека мајката на Ајден е со него, во Клиника за онкологија, неговиот татко Чак стои надвор и танцува за да го подигне расположението на својот син.


Leave a Reply