Ковид-19 може да влијае на плодноста кај мажите

 


Корона вирусот може да предизвика нарушувања што ја намалуваат плодноста кај мажите, што може негативно да влијае на потомството, изјави директорот на Истражувачкиот институт за урологија и интервентна радиологија, Лопаткин Олег Аполихин.
Во интервју за радио Говорит Москва, тој изјави дека може да се забележи одреден процес на аглутинација, што може да доведе до бројни нарушувања на плодноста и може да има директно влијание врз потомството, објави TAS S.

 

Извор: Telegraf.rs/Tanjug


 

Leave a Reply