Мажите лажат повеќе од жените – ова се 8-те најчести лаги


Просечен маж се согласува 6 пати на ден, што е двојно повеќе од просечната жена. За да откриеме зошто го прават ова, побаравме помош од експерти и тие ни ги објаснија причините за најчестите машки лаги.


Заглавив во сообраќајот

„Тој смета дека е многу полесно да го каже тоа отколку да ги објасни вистинските причини за неговото доцнење“, објаснува терапевтот Џон Амодео.

„Запомнете дека на мажите комуникацијата не им оди толку добро како на жените. И чудно е што еден маж ќе каже дека е заглавен во сообраќајот иако причината за неговото доцнење е сосема оправдано. Сепак, не дозволувајте тоа да му помине – лагата сепак е лага “.

 

Не беше толку скапо

„Мажите не сакаат да слушаат неодобрување дури и ако немате заедничка сметка во банка“, вели Амадео. Оваа реченица може да ја изговори и кога сака да докаже дека е одговорен кога станува збор за пари, пренесува порталот DDL.


Тргнав
Момците обично ја кажуваат оваа фраза кога треба да се сретнат со вас на настан на кој не сакаат да одат, на пример, семејна вечера. Се влече малку, но сепак доаѓа. Тој не може да ја одбие поканата без сериозна причина. Затоа оваа реченица покажува дека тој ја контролира ситуацијата до одреден степен.

 

Не пиев многу

Оваа лага може да укаже на сериозен проблем. Ако често ja изговара, може има проблеми со алкохолoт. Зборувајте со него и кажете му дека сте загрижени – само обрнете внимание на времето – мора да го водите тој разговор кога е трезен.


Извинете, не видов дека си ме барала / Телефонот ми се исклучи / Немав сигнал

Овие три реченици значат едно: Не сакав да ти се јавам. Зошто? „Ова е нивниот начин да ве известат да се повлечете малку затоа што му треба време за себе“, вели Амадео. Не барајте го толку многу и обидете се малку да му недостасувате. 

 

Не, твојот задник не изгледа голем во тоа

Секој маж има пријател кој бил во слична ситуација. Девојката го прашала истото, а тој одговорил погрешно и таа не сакала да има секс со него една година. Овој одговор е сигурен и нема шанси тој да ризикува и да ви ја каже вистината. Ако сакате искрен одговор, прашајте ја вашата другарка.


Ова е моето последно пиво

Експертите велат дека оваа реченица, кажана преку телефон, значи дека тој сака да го заврши разговорот со вас што е можно поскоро за да се врати кај своите пријатели. Работата е во тоа, што иако ја кажува истата реченица три ноќи по ред, тој секој пат верува во неа.

 

Во ред е, добро сум

Неверојатни 52 проценти од мажите ја кажуваат оваа реченица на своите девојки. Тие го прават ова затоа што сакаат да избегнат драма и да ја заштитат машката гордост. Мажите знаат дека не се добри во изразување на своите чувства и прераскажување на денот, па затоа му е полесно воопшто да не ве запознава со ситуацијата.
Следниот пат кога ќе ја слушнете таа реченица, оставете го неколку дена, а потоа повторно прашајте го што не е во ред. Дотогаш, тој ќе знае што да ти каже.

 

Извор: krstarica.com


 

Leave a Reply