7 неверојатни начини на кои емпатичните луѓе го прават светот подобро место.


Чувствителноста создава во рамките на емпатијата силна и искрена желба да им помогне на другите луѓе; затоа, не е изненадувачки што таквата личност постојано ја жртвува сопствената благосостојба.

Емпатичната чичност е единствена и високо чувствителна личност која гледа и реагира на овој свет поинаку од другите луѓе. Таа ги обработува сензорните информации подлабоко и поинтензивно и е неверојатно чувствителна на околните енергии.

Емпатичната чичност е способна да ги почувствува физичките или емоционалните состојби на другите, што го прави исклучително разбирлива и сочувствителна личност.

Чувствителноста создава во рамките на емпатијата силна и искрена желба да им помогне на другите луѓе; затоа, не е изненадувачки што таквата личност постојано ја жртвува сопствената благосостојба.

Еве седум начини како емпатичните го прават модерниот свет многу подобар:

Емпатичните чувствуват енергија на начин на кој другите не можат.

Секој од нас е составен од енергија, која истовремено има свои вибрации. Емпатичната личност е многу чувствителена на вибрации. Кога е на место исполнето со многу енергија, како што е преполн трговски центар, тој често се чувствува презаситен. Ова е затоа што, поради преоптоварување на енергијата, тој почнува да се чувствува исцрпено.

Тој користи енергија за лекување на други луѓе.

За многу емпатични, искористувањето на енергијата за лекување е примарна цел во нивниот живот. Како и да е, тие, како пречувствителни луѓе, треба постојано да го следат одржувањето на внатрешната рамнотежа.

Практика за заштита на енергијата

Тие постојано апсорбираат енергија – и позитивна и негативна. Затоа, тој лесно може да изгуби рамнотежа – ова се случува кога тој апсорбира премногу енергија и се држи до непотребни работи што не се ни негови, како што се болка, болест, негативни емоции на други луѓе итн.

Вистинска автентичност

Тие сакаат автентичност повеќе од сè. Емпатите честопати не можат да поминат дури и малку време со нечесни луѓе или да се најдат во ситуација во која треба да се преправаат или да лажат.

Всушност, автентичноста значи да ги препознаете вашите вистински чувства и да се стремите да живеете во согласност со нив.

Поставување граници

Учењето како правилно да се постават границите е клучно за благосостојбата на емпатијата. Тие немаат цел да ги коригираат другите или да им помагаат на оние на кои не им е потребна помош. Овие граници се знак дека тој прифаќа други луѓе онакви какви што се навистина.

Тие ја почитуваат слободата на избор на другите луѓе.

Добар во разбирање на луѓе и ситуации

Тие веројатно нема да можат соодветно да ги заштитат другите луѓе ако не научат да се заштитат себе си. Тие сфаќаат не само како, туку и со кого го поминуваат своето време.

Имаат развиена интуиција

Високо чувствителните луѓе се способни да ја користат околната енергија за интуитивно разбирање на одредени ситуации или луѓе.

Ако емпатот се чувствува привлечен кон некого, тоа е знак на хармонична и резонантна енергија. Ова чувство исто така ќе биде придружено со појава на интуитивни претчувства, мисли и знаење. Затоа, за нив е толку важно да научи да верува и да ја следи својата интуиција.


 

Leave a Reply