Шестгодишно дете им помагало на работниците, а тие го воодушевиле со својот гест


Една мајка објави фотографија од платниот список што нејзиниот син Хари го добил откако им помогнал на работниците што работеле во нивниот дом.

Како и повеќето негови врсници, и ова момче било опседнато со алати, градежни машини,  па со ентузијазам го следел она што работниците го правеле. Им давал цигли, мешал цемент им поставувал многу прашања, а тие на крајот му се заблагодариле со платен список.

На момчето му оставиле објаснување зошто заработил 10 фунти, а неговата воодушевена мајка ја објави фотографија од писмото на Твитер.

“Каков пример на добрина”, напиша Стеф Кемп.

Искрениот и сладок гест на многумина им се допадна, па покрај 2.000 коментари, тие ја “наградија” фотографијата со 259.000 лајкови.


 

Leave a Reply