Трамп излезе од болницата


Претседателот на Соединетите Американски Држави, Доналд Трамп, ја напушти болницата во која се лекува од коронавирус. Трамп излезе да ги посети насобраните граѓани.
На снимката се гледа Трамп со маска за лице како им мавта на толпата од автомобилот.

Претходно, секако – на Твитер, тој објави изненадување за оние пред болницата Валтер Рид кои чекаат вести за неговата состојба.

По тој повод, тој исто така рече дека научил многу за Ковид-19 и дека во иднина има намера да зборува за тоа.

„Ова е многу интересно патување. „Научив многу“, рече тој, додавајќи дека додека бил во болница, успеал да запознае и „некои од војниците и исклучителните работници“.


 

Leave a Reply