Дали знаете каде ги прават најдобрите пици на светот?

.


Четврта година по ред, пица која се прави и продава во италијанскиот град Казерта во јужниот регион Кампанија е најдобра меѓу „Топ 50“ во светот.


Според агенцијата Анса, дури три пицерии од Казерта по својот квалитет се на првите три места, а уште 16 пицерии од тој град се на листата најдобри.


 

Leave a Reply