Времен сообраќаен режим на неколку улици во Скопје


Ве известуваме дека од 05.10.2020г (понеделник), поради градежни
работи за пробивање на ул. Есенинова и изградба на подземни
бунари со линиски системи, на улицата ќе биде воведен времен
сообраќаен режим и тоа на потегот од к-ца со бул. Борис Трајковски
до к-ца со бул. 3-та Македонска Бригада и ул. Никола Карев кај
поликлиника Пролеќе.

Времената измена на режимот на сообраќај ќе биде означена со
посебна сигнализација, а ќе важи до завршување на градежните
активности.

Од денеска 05.10.2020 (понеделник) на
улицата 11 Октомври , општина Центар поради градежни работи за
реконструкција на коловозот, на потегот од крстосницата со ул.
Даме Груев до к-цата со бул. Кочо Рацин во насока на движење кон
Кисела Вода, ќе биде воведен времен режим на сообраќај.
Времената измена на режимот на сообраќај ќе биде означена со
посебна сигнализација, поради изведување на градежните
активности сите постојни автобуски стојалишта од ул. "11 Октомври"
ќе бидат пренасочени по ул. "Св. Кирил и Методиј", а измената на
сообраќајниот режим ќе важи до завршување на градежните работи
на улицата.
Апелираме до сите учесници во сообраќајот да бидат внимателни.

Од денеска 05.10.2020 (понеделник), па во
наредните три дена,на улицата Воин Драшкоци , населба Хром,
Општина Ѓорче Петров, поради градежни работи, ќе биде воведен
времен режим на сообраќај.
Времената измена на режимот на сообраќај ќе биде означена со
посебна сигнализација, а ќе важи до завршување на градежните
работи на улицата.

од 05.10.2020г (понеделник), па во наредните
12 дена до 17ти октомври, сабота, поради градежни работи за
изградба на станбен објект, на улицата Димо Хаџи Димов во
општина Кисела Вода, ќе биде воведен времен режим на сообраќај.
Времената измена на режимот на сообраќај ќе биде означена со
посебна сигнализација, а ќе важи од 10ч наутро до завршување на
градежните активности.


Апелираме до сите учесници во сообраќајот да бидат внимателни и
да ја прилагодат својата брзина на движење според условите на
патот.


 

Leave a Reply