Владата ги донесе следните мерки во насока на намалување и спречување на коронавирусот:


➡️ Не е дозволено гостување на пејачи/музички групи/диџеи во угостителските објекти кои послужуваат пијалаци и храна, вклучително и во ресторанскиот дел на угостителските објекти за сместување (хотели/мотели).

➡️ Се ограничува максималното ниво на бучава во угостителските објекти на 55 децибели.

➡️ ​ Во угостителските објекти и кафетериите ​ се ограничува дозволениот максимален број на лица на една маса на 4 лица.

➡️ Не е дозволено послужување на гости на стоење на шанк.

➡️ Владата го прифати и укажувањето на Комисијата за потребата од строго почитување на забраната за работа на ноќни барови и дискотеки и потребата од преземање на ригорозни мерки од страна на надлежните институции во случај на прекршување на забраната.

 

https://vlada.mk/node/22716


 

Leave a Reply