ПСИХОЛОШКИ ТЕСТ – Кој е вашиот најголем страв?


Секој има различни стравови. За некои од нив постои логично објаснување, а за некои не.

Нормално е да се плашите, но исто така е важно да разберете што го предизвикува вашиот страв. Бидејќи ова чувство многу влијае на нервниот систем, би било добро да не се плашите непотребно. Идентификувањето на изворот на страв е исклучително важно.
Можеби овој психолошки тест ќе ви помогне во тоа.

Изберете ја сликата што најдобро го опишува вашиот страв:

Слика 1

Се плашите од себе. Се плашите за својата иднина, за исправноста на своите постапки, за сите ситници што ве опкружуваат. Не грижи се толку многу. Разберете дека сите луѓе имаат тенденција да се грижат за својата иднина затоа што не можеме да знаеме што нè чека.
Но, тоа не е причина секој ден да се будите со страв. Дишете длабоко, опуштете се и уживајте во сегашноста.

Слика 2

Се плашите од она што другите луѓе мислат за вас. Постојано сте загрижени со тоа. Сакате сите да ве гледаат во најдобро светло и многу ви е тешко да прифатите негативна критика. Но, не смеете да се изгубите себеси за да ги задоволите другите.


Слика 3

Навистина не се плашите од ништо? Дали сте сигурни дека вашиот живот можете да го заштитите од секакви стравови и емоции?

Со избирање на оваа слика, вие потсвесно покажувате загриженост и страв за животните проблеми што ќе се случат во иднина. Не грижи се, сето тоа е во ваши раце!

Слика 4

Се плашите за својата иднина. Чувствувате дека нешто не оди според вашиот план и дека не можете да имате сè што сакате. Не грижете се за тоа, бидејќи така се спречувате себе си да уживате во сегашноста.

Дајте си време за да можете да уживате во иднината.

Извор: prva.rs

Leave a Reply