ОСТЕН оваа година слави исклучителен јубилеј – 75 години од постоењето!


По повод 75-години ОСТЕН од 1 – 10 октомври 2020 се поставени изложби во:

*НАЦИОНАЛНА ГАЛЕРИЈА на С. Македонија Чифте амам – *изложба на слики,
цртежи и графики на повеќе од 200 уметници од целиот свет

ОСТЕН БИЕНАЛЕ на ЦРТЕЖ Скопје 2020, селектирани автори и дела на:

Илја и Емилија КАБАКОВ – ГРАН ПРИ за животно остварување
Оскар КОКОШКА – Награда СВЕТСКО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО

ОСТЕН БИЕНАЛЕ на НАГРАДЕНИ АВТОРИ Скопје/Охрид 2019-2020
Мати ГРУНБЕРГ, Израел – ГРАН ПРИ

*Галерија ОСТЕН – *изложба на карикатури и графички дизајн

52 СВЕТСКА ГАЛЕРИЈА на КАРИКАТУРИ Скопје 2020
Михаил ЗЛАТКОВСКИ, Русија – ГРАН ПРИ
Октај БИНГОЛ, Туриција – Прва награда
Владимир КАЗАНЕВСКИ, Украина – Втора награда

Еволуција на брендот ОСТЕН  ихаи

Напомена:

Посетителите изложбите ќе можат да ги посетат од 1 – 10 октомври 2020 во
Чифте амам секој ден (освен понеделник) од 10 – 18 ч., а во галерија ОСТЕН
секој ден (освен недела) од 10 – 17 ч

Leave a Reply