Започнува 22-рото издание на Таксират Фестивал!


Започнува Таксират Фестивал #22

Највлијателнатa фигурa во културниот живот на нашите простори, со уметничко
влијание поголемо од било која жанровска дефиниција – АРХАНГЕЛ, ќе настапи на
Таксират Фестивал #22!

Првиот од низата концерти, со кој ќе го одбележиме 22-рото издание на Таксират
Фестивал, ќе се одржи на 11-ти октомври 2020-та година во СЦ “Борис
Трајковски”.

– КОНЦЕРТ НА АРХАНГЕЛ – ТАКСИРАТ ФЕСТИВАЛ #22 (https://password.us20.list-manage.com/track/click?u=f2e222560a755f844049e8de9&id=7434c757f7&e=bfb67abfc0

-Со целовечерен концерт на Архангел, под мотото 30 години љубов, започнува
официјалната музичка програма на фестивалот Таксират, кој повеќе од 20 години
ја отсликува убавата страна на градот и игра значајна улога во градење на
културата на нашите простори.

Архангел е едно од најзначајните македонски остварувања на сите времиња и
претставува темелник на домашната урбана музика. Во својата кариера издава
четири албуми, преку кои стекнува култен статус како една од најголемите и
најквалитетните македонски рок групи.

– КОНЦЕРТ НА СТРАЈК – ТАКСИРАТ ФЕСТИВАЛ #22 (https://password.us20.list-manage.com/track/click?u=f2e222560a755f844049e8de9&id=4c83e40601&e=bfb67abfc0

-Само една недела подоцна, програмата продолжува со соло концерт на еден од
најдобрите изведувачи од домашната андерграунд хип-хоп сцена – СТРАЈК! По
рекордно распродадениот прв соло концерт во 2018-та, Страјк со својот моќен
израз и сурово искрени рими, се враќа на бината на Таксират Фестивал на 23-ти
октомври.

Билетите за 22-рото издание на Таксират Фестивал се достапни онлајн и низ
дистрибутивната мрежа на MkTickets (https://password.us20.list-manage.com/track/click?u=f2e222560a755f844049e8de9&id=aaa67b92df&e=bfb67abfc0

Билети за концертот на Архангел – bit.ly/36aQxzQ
Билети за концертот на Страјк – bit.ly/3l6SnFN

*Согласно протоколот за реализирање на настани во затворен простор, билетите
се строго ограничени и исклучиво за седење, а салата е соодветно приспособена
за одржување на настан според сите мерки наведени во протоколот. Задолжително е
носење на маска, дезинфекција и одржување растојание во текот на целиот настан.

– ПИН МУЗИЧКА КОНФЕРЕНЦИЈА И ШОУКЕЈС ФЕСТИВАЛ –
Во рамките на Таксират Фестивал #22, ќе се одржи и седмото издание на првата и
единствена музичка конференција и шоукејс фестивал кај нас – ПИН! Со поддршка
од Делегацијата на Европската Унија, годинава, ПИН ќе се одржи во три
програмски денови, од 26-28 ноември, на бројни локации низ Скопје.
Годинашното издание ќе биде фокусирано на здружување на силите на најдобрите и
најновите музички таленти од регионот, Европа и Македонија, како и
најрелевантните имиња во музичката индустрија – промотори, менаџери, музичари,
новинари. Преку конструктивни панели и дискусии, ќе се обидеме да најдеме
релевантни решенија и начини на кои можеме да влијаеме врз подобрување на
состојбата во музичката индустрија, која е една од најпогодените гранки од
корона вирусот.

Чест ни е да ве поканиме да бидете дел од седмото издание на ПИН! Поради
ограничениот капацитет, задолжителна е претходна регистрација.

РЕГИСТРИРАЈ СЕ ЗА ПИН (https://password.us20.list-manage.com/track/click?u=f2e222560a755f844049e8de9&id=b5f23e09a4&e=bfb67abfc0

Една од целите на ПИН е преку својата програма, да им даде можност на
домашните, млади музички таленти да настапат пред бројни професионалци од
светот на музичката индустрија.
Ги повикуваме и охрабруваме сите нови и талентирани изведувачи кои имаат желба
да ја промовираат својата музика, да се пријават на повикот.

ПОВИК ЗА МУЗИЧКИ ИЗВЕДУВАЧИ НА ПИН (https://password.us20.list-manage.com/track/click?u=f2e222560a755f844049e8de9&id=8f038b8ec9&e=bfb67abfc0

 


Leave a Reply