Google Maps конечно со два режима


Google полека (акцентот е на тоа полека) ги приклучува своите апликации на Dark Mode и сега конечно дојде ред и на Google Maps.

На корисниците на одделни уреди, Pixel и OnePlus, им е прикажано ново мени во поставките на апликацијата, како и опцијата за избор на опцијата Dark Mode.

Dark Mode ја има апликацијата Google Maps v10.51.1 и засега е достапна на корисниците на оперативниот систем Android 11, без знаење за тоа дали станува збор за ексклузивитет на тој систем или кога тој ќе биде достапен за сите корисници.

На телефоните, каде што е достапна најновата опција, ќе им биде понудена можноста  секогаш да ја користат Dark Mode Google Maps апликацијата или да останат на автоматскиот режим, кога картата е светла преку ден и темна во текот на ноќта. Ова се однесува не само на прегледот на картата, туку и на менијата на Google Maps, кои за прв пат се целосно темни и прилагодени на Dark Mode опцијата.

На форумот Reddit, каде се појавија првите информации за оваа опција, се разви вистинска дискусија за тоа колку всушност е корисна оваа опција, а нејзините приврзаници веруваат дека конечно можат полесно да гледаат на картите и дека со користење на Dark Mode, можат полесно да ги забележат местата, кои ги бараат.

 

Извор: mondo.rs


 

Leave a Reply