Дизни отпушта 28.000 работници во САД


Компанијата Волт Дизни најави дека ќе отпушти 28.000 вработени, претежно во американски тематски паркови.

Дизни, како причини за отпуштањата, ги наведе ограничениот капацитет на посетители и неизвесноста за тоа колку долго ќе трае пандемијата на коронавирусот, пренесува BBC.

Извор: Tanjug


Leave a Reply