На денешен ден роден е Ben E King


На денешен ден роден е Ben E King, (Benjmin Earl Nelson), соул и R&B пејач, беше и член на „The Drifters“, кои во 1960 година го објавија синглот „Save The Last Dance For Me (песната беше број 1 на топ листата во САД и број 2 во Велика Британија), а во 1987 година се најде на врвот на Британската листа на синглови и тоа како соло артист, со синглот “Stand By Me”, (песната прв пат беше објавена во 1961 година). King почина на 30 април 2015 година, на 76-годишна возраст.

 

Leave a Reply