Ring направија дрон со камера за безбедност во домот

 

 

Веќе неколку години, Ring произведува „паметни“ безбедносни системи за домот, вклучително и ѕвончиња за врата, камери и други уреди.

Компанијата сега отиде подалеку и претстави дрон со камера што може да лета низ куќата по однапред одредени патишта, а исто така автоматски реагира на безбедносниот аларм и започнува да емитува видео на паметниот телефон на корисникот, ако тој не е дома.

После таквата „прошетка“, дронот се враќа на станицата за полнење, а по првото лансирање на дронот можете да креирате мапа на куќата и да означите каде е. Благодарение на ова, можете далечински да го испратите дронот, да речеме, во дневната соба и да проверите дали прозорецот е отворен таму или не.

Ring Always Home Cam снима видео со резолуција Full HD и се активира само за време на полетувањето, односно нема потреба да инсталирате станица за полнење на видно место, туку можете да го скриете. Камерата е наменета само за внатрешна употреба.

Засега нема точен датум кога дронот со камерата ќе се најде во продажба. Знаеме само дека ќе биде можно да се купи следната година за 250 американски долари. Што мислите? Дали би си купиле еден?

Извор: freenews.live

Leave a Reply