90-годишен дилер на дрога. На баба и се заканува затвор за трговија со хероин

 

90-годишна баба е приведена на Урал за трговија со хероин. Случката се случила во Мијас. За време на претресот кај пензионерката е пронајдена голема доза на тврда дрога, јавува Државната телевизиска и радио-радиодифузна компанија Јужен Урал , која се емитуваше на телевизиските канали „ Русија 1“ и „ Русија 24 “ .

Вкупно, на старицата и беа запленети околу 10 грама забранети супстанции, што се квалификува како особено голема количина. За овој, беше покрената кривична постапка според член 228 од Кривичниот законик на Руската Федерација “Продажба на дрога во големи количини”. Сега стариот дилер на дрога може да се соочи со затворска казна од 10 години.

Во моментот и се одредува мерка на воздржаност. Поради големата старост на обвинетата, таа едноставно не може да преживее да биде во истражен затвор, па истражителите ќе инсистираат на домашен притвор. Покрај тоа, службениците за спроведување на законот ќе треба да утврдат дали таа независно извршила незаконско дејствие или била под нечие влијание.

 

https://www.vesti.ru/

Leave a Reply