Убиецот на Џон Ленон и се извини на Јоко Оно за „одвратното“ злосторство што го стори за „своја слава“


Убиецот на Џон Ленон, Марк Дејвид Чепмен и се извини на Јоко Оно, велејќи дека неговото убиство е „одвратно“ и заслужува целиот свој живот да го помине зад решетки.
На Марк Дејвид Чепмен му беше му беше одбиена условната слобода на сослушувањето во Њујорк, на 19 август. Toj имаше 25 години кога го уби Ленон. Пукаше во ѕвездата на Битлси четири пати, во Менхетен во декември 1980 година.

Тој и се извини Јоко Оно, велејќи дека убиството го сторил за да стане славен,  признавајќи дека неговите постапки биле „одвратни“ и „прилично морничави“.

Чепмен, смета и дека требало да добие смртна казна. Тој им кажал на официјалните лица: „Само сакам да повторам дека жалам за моето злосторство. Немам оправдување. Го направив за да станам славен.”, изјавил Чепман.

 

Извор: news.sky.com


 

Leave a Reply