Денеска CINEPLEXX ги отвора кино салите.

Денеска CINEPLEX ги отвара кино салите со посебен протокол:

– Распоредот на седење во салите е изменет и подразбира задолжителна дистанца од 1,5м, односно преку 2 седишта

– Внимателно се планира почетокот на секој филм за да се обезбеди минимален контакт меѓу посетителите во фоаје

– Спроведување зачестена дезинфекција на просторот

– Вработените задолжително носат заштитни маски

– Диспензер за дезинфекција на влезот во киното како и пред влезовите кон салите

– Спроведена обука на вработените

– Обележано место во редот за чекање за да се одржи физичката дистанца од 1,5м
Што може да направите вие:

– Плаќајте бесконтактно на благајните во кино

– Регистрација при купување билети

– Носете свои заштитни маски во фоаје, тоалети и при гледање филм

– Придржувајте се кон дистанцата од 1,5м

– Одржувајте хигиена и користете ги средствата за дезинфекција

– Останете дома доколку не се чувствувате добро

 

Повеќе ТУКА

Leave a Reply