Еве колку жители имаат земјите во светот – каде е Македонија?

Погледнете колку жители имаат земјите во светот, според најновите познати податоци. Каде се наоѓа Македонија?

Главните податоци за населението се засноваат на пописот или предвидените броеви на статистичката агенција на една земја. Информациите за населението во светот, континентот или земјата главно се засноваат на податоци на ООН, користени со одобрение на Обединетите нации.

 

Свет ≈ 7,431,000,000 


 1. Кина – 1.394.015.977
  2. Индија – 1.326.093.247
  3. САД – 327.403.000
  4. Индонезија – 267.026.366
  5. Пакистан – 233.500.636
  6. Нигерија – 214.028.302
  7. Бразил – 211.715.973
  8. Бангладеш – 162.650.853
  9. Русија – 141.722.205
  10. Мексико – 128.649.565
  ———
  142. Македонија – 2.125.971Извор: krstarica.com

Leave a Reply