5 работи кои треба да ги направите пред да почне есента

Есента ни доаѓа денес, 22 септември, во 15:30. Тогаш започнува и владеењето на Вагата, знакот кој ни носи промени. За да бидете сигурни дека ти промени водат кон поодбро, потрудете се да го направите следново:

 1. Бидете љубезни
  Започнете го новото годишно време со нова енергија, со желба и план таа да трае во следните три месеци

 

 1. Обрнете им внимание на другите
  Слушајте ги другите внимателно, бидејќи сè може да биде важно.

 

 1. Внимание спрема најблиските

Искористете ја можноста да им посакате среќен почеток на есента на оние што ги сакате. Одете на кратка посета или јавете им се по телефон, испратете им убава порака.

 

 1. Помогнете им на другите
  Не заборавајте да направите нешто убаво и добро за луѓето. Помогнете, донирајте книги, облека… 

 

 1. Насмевка од утро до вечер
  Без разлика колку летото ви беше убаво или тешко, напнато или пријатно, запамтете  ги само убавите работи.
  Насмевнете се и зачекорете во новата сезона со благодарност за животот.

Извор: Lepa&Srećna

Leave a Reply