Со какво смајли би ја опишале 2020 година?

Ако нас не прашувате, 2020 година беше многу лоша година, а веруваме и дека многумина од вас го делат нашето мислење.

Од коронарна пандемија, преку политички и сите други кризи, па едвај чекаме да си замине годината, или кратко – оди и не се враќај!

Оваа година исто така може да се опише како надреална колекција на лични и глобални трагедии, која не погоди сите. Годината, која е скоро завршена, веруваме дека е болна дури и за оние кои не се директно погодени – перцепцијата на моменталните кризи се претвори во еден вид психолошки напад, предизвикувајќи ги границите на она што можеме воопшто и да го изразиме на било кој начин…

Ете, полека навлеговме и во филозофијата, но тоа е сè во ред, затоа што чекаме една колекција на нови смајли, т.е. емотикони, одобрени од конзорциумот на Unicode, кој е одговорен за овие популарни жолти и други сликички, кои ги ставаме во пораките и на социјалните мрежи и со кои можеме да ја одбележиме 2020 година.

Со оглед на тоа што во текот на годината ни се случуваа и други катастрофи, бидејќи коронавирусот не беше доволен сам по себе, Конзорциумот додаде голем број хаотични емотикони, кои ја опишуваат борбата со пожарите, маска преку лице, брада и за мажите и за жените (за да покажеме колку брзо старееме поради сите несреќи), смајли во облаци чад (поради пожари во САД и Австралија), но и многу други досега непостоечки емотикони, кои ќе ги добиеме до почетокот на 2021 година.

 

Со кое смајли вие би ја опишале 2020 година?

Извор: mondo.rs

Leave a Reply