Ви ја откриваме ТАЈНАТА: Ослободете се од стресот, спијте добро, а во исто време правите и нешто корисно

 

 

Постојат многу начини да се опуштите и да се ослободите од стресот. Некои уживаат во масажа, прошетка во природа, одење на бањата, но, неодамнешните истражувања покажаа дека за најдобар начин за ослободување од стресот, е чистењето и средувањето  на домот. При чистењето, ефектот е ист како да правите вежби, трошите калории, а во исто време го активирате хормонот на среќа.

Мозокот доживува задоволство кога сè е на свое место. Мирисот на домот силно влијае на менталното здравје – доколку е пријатен, вие ќе бидете опуштени и полни со енергија.

Чувството на чист и среден дом, исто така, позитивно влијае на сонот. Многу полесно ќе заспиете доколку собата е чиста отколку несредена.

Исто така, ќе имате подобра концентрација, што е особено важно ако моментално работите од дома.

 

 

Leave a Reply