Пакувајте ги куферите – одиме на Меѓународната вселенска станица

Американска продукциска куќа подготвува реално шоу во кое ширум светот ќе се
бараат љубители на вселената, а тој што ќе победи, ќе освои патување до
Меѓународната вселенска станица.
Продукциската компанија Space Hero LLC, со седиште во Велика Британија, е во
преговори со Axiom Space од Хјустон, која организира приватни летови во вселената и
која би обезбедила место за „еден вреден конкурент“ во 2023 година да се качи во
приватна вселенска капсула и да ја посети Меѓународната вселенска станица.
Засега е познато само името на шоуто – „Вселенски херој“, а во вселенската станица
победникот ќе престојува 10 дена.
Меѓународната вселенска станица орбитира на надморска височина од 400 километри
над површината на Земјата, ja управуваат американски и руски екипи кои вршат
научни експерименти кои е невозможно да се направат на Земјата.
Извор: krstarica.com

Leave a Reply