Xiaomi го претстави 4K проекторот Fengmi 4K Max со зголемена осветленост

Xiaomi претстави ласерски проектор под брендот Fengmi Technology. Новитетот се истакнува не само по својата резолуција од 4K, туку и по добрата осветленост на сликата, како и компатибилноста со сегашните стандарди за висок контраст.

 

Според развивачите, дијагоналата на сликата проектирана од уредот може да варира од 100 до 200 инчи со резолуција на слика од 4K и максимална осветленост од 4500 ANSI лумени. Покрај тоа, проекторот поддржува широк спектар на бои и висок динамичен контраст, според gizmochina .

 

Карактеристики на проекторот Fengmi 4K Max

Fengmi 4K Max користи технологија за оптимизација на квалитетот FAV. Проекторот поддржува HDR10 + и HLG стандарди, кои обезбедуваат контрастна и детална слика. Димензии на моделот се 608x389x140 mm.

Проекторот може да ја зголеми дијагоналата на 200 “додека не губи од  резолуцијата

Fengmi 4K Max работи на сопствениот оперативен систем FengOS, прилагоден за оваа класа уреди. Комплетот вклучува 100-инчен екран со специјална структура на леќата Френел и рамка направена од елоксиран алуминиум. Посебните својства на материјалот ви овозможуваат да го зголемите односот на контраст до десет пати во споредба со нормалниот бел зид.

Цена

Цената на проекторот во Кина е 4.128 долари  .


https://techno.24tv.ua/xiaomi-predstavila-4k-proektor-fengmi-4k-max-novini-tehnologiy_n1416350

Leave a Reply