Каде е снимен „Сам дома“: како се промени внатрешноста на куќата за 30 години – (ФОТО)

Во градот Winnetka, на 16 километри од Чикаго, се наоѓа куќа во грузиски стил. Зградата, која е изградена во 1920 година, стана позната благодарение на познатиот филм „Сам дома“. Куќата содржи 5 спални, 4 бањи, двор и посебна гаража. По 30 години од објавувањето на филмот, внатрешноста на собата многу се промени.

 

Благодарение на филмот „Сам дома“, куќата на семејството Мекалистер е вклучена во списокот на атракции Во Илиноис, пишува „ Mirror“ .

Трикатната куќа од црвена тула неодамна беше продадена за повеќе од 1,5 милиони долари. Сепак, ова не е изненадувачки, бидејќи вкупната површина е скоро 395 квадратни метри, а на само 500 метри од куќата е езерото Мичиген.

Погледнете како изгледа куќата по 30 години

Пред

house-in-home-alone-interior
Потоа

home-alone-stairs-in-real-life

home-alone-house-real-life-kitchen

home-alone-house-renovated-bedroom

home-alone-house-now-interior

Leave a Reply