8 ПРАШАЊА, за една минута: Фројдовиот тест за личноста ќе го открие и она што е НАЈДлабоко скриено во нас

Сигмунд Фројд беше еден од најценетите научници на 20 век, но и најконтроверзен.
Две дела го обележаа неговиот живот, а еден од неговите најинтересни тестови е оној што за само една минута може да открие дури осум вистини за личноста на човекот.

Најважно на тестот е да одговарате искрено и да не преминувате на следните прашања се додека не го дадете вистинскиот одговор и да не ги читате резултатите пред време. Пробајте и откријте каква личност сте.

 

Прашања:

1. Гледате море. Кое е вашето прво чувство? (може да ги затворите очите…)
2. Одите низ шумата и гледате во стапалата. Што чувствувате? (времето на одговор не смее да биде повеќе од 30 секунди)
3. Гледајте како летаат галеби. Што чувствувате?

  1. Гледате стадо коњи. Напишете што прво чувствувате, не размислувајќи долго…
    5. Во пустина гледате ѕид со мал отвор, зад кој се наоѓа оаза. Во овој случај, потребни се вашите постапки, не размислувајте, запишете што ќе направите!
    6. Повторно пустина. Уморни сте од долгиот пат. Гледате сад со вода. Што правите? Можеби е банално, но напишете го одговорот на хартија.
  2. Изгубени сте во шумата. Веќе се стемнува. Гледате куќа со осветлен прозорец. Што правите?
    8. Вие сте во магла. Како ќе се однесувате? Што да направите?Одговори:

 

1.Вашиот став кон животот, емоциите, чувствата.
2.Како се чувствувате во вашето семејство.
3.Вашиот став кон жените.
4.Вашата врска со мажите.

5.Вашата основна животна стратегија, цел. Како ги решавате вашите проблеми.
6.Вашиот сексуален живот. Избор на партнер.
7.Вашата подготвеност за брак. За тие што се во брак – вредноста на бракот.
8. Вашиот став кон смртта.

Leave a Reply