КОНКУРС ЗА ВИЗУЕЛНИ УМЕТНОСТИ

КИЦ објави конкурс за визуелни уметности ( самостојни и групни изложби, хепенинзи, перформанси, инсталации, мултинедијални проекти ) што ќе се реализираат во 2021 год. Средствата за проектите се обезбедени од Град Скопје.

Заинтересираните уметници да достават биографија, фотографии од нивни дела и опис на проектот на e-mail: emilsulajkovski@hotmail.com

Право на учество имаат сите заинтересирани ликовни уметници.

Конкурсот трае до 10 октомври 2020 год.

Leave a Reply