ЗАБРЗАНО СЕ РЕКОНСТРУИРА УЛИЦАТА ВОСТАНИЧКА

Реконструкцијата на улицата Востаничка во општината Кисела Вода е во тек. Екипите на Град Скопје работат на потегот од улицата Црниче до улицата Свети Наум Охридски. На оваа делница долга 1.100 метри се обновуваат коловозот и рабниците, а се реконструираат и тротоарите со замена на бекатон-плочките, онаму каде што е неопходно.

Деновиве интензивно се работи на новите приклучоци во водоводната мрежа, за да се обезбеди континуирано и квалитетно водоснабдување на граѓаните од овој дел од градот. Според планот, на овој потег треба да се изработат нови 76 приклучоци во водоводната мрежа со што ќе се реши горливиот проблем на околните жители.

Улицата Востаничка е продолжение на улиците Бихаќка и Црниче кои беа предмет на реконструкција минатата година.

 

Leave a Reply