Аеродромот во Рим доби 5 ѕвезди поради мерките во борбара против Ковид-19.

Секоја година, организацијата Скајтракс објавува ранг-листа на најдобрите аеродроми во светот. Нејзиното седиште е во Велика Британија, оваа година беше воведена  специјална категорија поради пандемијата „Ковид-19“ и му додели максимум пет ѕѕвезди на италијанскиот аеродром.

Аеродромот “Леонардо да Винчи”, на 1 септември отвори центар за тестирање против корона, кој го направи во соработка со Црвениот корст на Италија.

Признанието на Скајтракс год оби поради лесни читливите упатства наменети за патниците, напишани на повеќе јазици, строгото инсистирање за носење заштитна маска, видното присуство на хигиеничари на аеродромот и ефикасносста – односно насочување на патниците кои доаѓаат и заминуваат на еден терминал пораи полесното следење на евентуално заразените лица.

Во категоријата мерки против Ковид-19, Скајтракс, беше во можност да ги рангира само аеродромите во европските земји, а според работата, три ѕвезди, односно просечна оцена, добија аеродромите во Малага, Ница и лонсонски Хитроу, пренесува CNN.

Leave a Reply