Youtube во Индија тестира бета верзија на TikTok

Станува збор за нова форма на видеа на Youtube, наречена Youtube Shorts. Снимките кои ќе бидат направени во овој формат ќе траат до 15 секунди и ќе имаат функции и начини на модифицирање на снимките какоTikTok.

Индија уште во јуни оваа година, кога се зголемија тензиите меѓу двете земји, го забрани TikTok, како и 58 други апликации на кинески компании. Во тоа време, Индија беше најголемиот странски корисник на TikTok, со над 120 милиони корисници.

Youtube не e единствениот што сака да ја пополни празнината што TikTokја остави зад себе,  па затоа работи, за да може да им конкурира на компаниите кои имаат иста намера.

 

(b92.net)

Leave a Reply