Час по математика – Оваа задача им предизвика главоболка на многумина! Дали знаете како да го решите? (+решение)

На Интернет кружи навидум лесен математички проблем, кој направи вистински хаос,  бидејќи сите имаат различен одговор, но само еден е точен. 

Дали вие го знаете решението?

Земете хартија и молив и проверите дали оваа математичка задача ќе ве намачи и вас.

60/2(10+5)= ?

 

Погледнете го видеото и дознајте го решението

Leave a Reply