„Пострашно од кој било хорор“: Гледачите вознемирени од документарецот на Netflix

Новиот документарен филм на Netflix „Social Dilemma“, ги натера корисниците на социјалните мрежи на размислување, а некои, судејќи според коментарите, се извадиле од памет.

Филмот на режисерот Jeff Orlowski се занимава со опасностите од социјалните мрежи, за кои зборуваат ИТ експерти кои и самите учествувале во изградбата на социјалните мрежи.

Многу корисници на Твитер се премногу вознемирени од гледањето на овој филм, нарекувајќи го „хорор од реалниот живот“.

Leave a Reply