Оние кои прележале коронавирус се заразни уште еден месец и половина

Шефот на руската федерална служба за следење на заштитата на правата на
потрошувачите и благосостојбата на населението, Ана Попова, изјави денес дека
луѓето кои се опоравиле од Ковид-19, можат да го шират коронавирусот во нивното
опкружување до еден и пол месец од опоравувањето.
„Според нашите набљудувања, тој период трае до 48 дена, додека дружите држави
укажуваат на тоа дека тој период трае скоро 90 дена“, рече Попова.
Закрепната асимптоматска личност која се чувствува добро и чии резултати се
негативни и понатаму може да го пренесува коронарирусот преку нос”, изјави Попова.
(b92.net)

Leave a Reply