Нема да верувате на што луѓето трошат најмногу време во животот

Просечен човек, кој живее нешто повеќе од 70 години, третина од својот живот го преспива, но најголем дел од животот не го минува во активности во кои ужива, туку во разно разни обврски и во одмарање.

Истражувањето спроведено во САД покажува дека едно лице поминува скоро 14 години од својот живот на работа, додека околу седум години во чистење и одржување на личната хигиена.

Четири години од животот поминуваме учејќи, а една година повеќе поминуваме чекајќи ги работите што ги сакаме.

Верувале или не, ние поминуваме дури три години пред ТВ, две години во телефонски разговори и „губиме“ цела година од животот барајќи ги работите кои сме ги изгубиле.

Во просек во кујната, подготвувајќи храна и миејќи садови поминуваме околу пет години, додека околу половина година поминуваме во пеглање.

Возењето и сообраќајниот метеж ни „јадат“ меѓу три и четири години.

 (Espreso.rs)

Leave a Reply