Заспал покрај базен – го разбудила мечка

Метју Бет од Гринфилд спиел покрај неговиот базен кога мечка залутала во неговиот
двор. Мечката прво пеа вода од базенот, а потоа му ја душка ногата на Метју пред тој
да се разбуди. Од неговото ненадејно движење мечката се исплашила и избегала, а
целиот инцидент, вклучително и обидот на Бет да ја фотографира мечката во бегство, е
снимен од домашната безбедносна камера. Сопругата на Метју, Дон Бет, го објави
видеото на Фејсбук и тоа веднаш стана вирално.
Според „Дејли меил“, последните години црните мечки ја прошируваат својата
територија низ Масачусетс. Државата ги советува луѓето кога ќе сретнат мечка, да
почнат да викаат и да прават многу врева, бидејќи мечките тогаш се плашат и бегаат.

Leave a Reply