Хорор во Чикаго: Човек дели бесплатно хероин, на луѓе кои се веќе предозирани (ВИДЕО)

Во јужниот дел на Чикаго, неколку луѓе се предозирале со дрога, а властите ги поврзале случаите со човек кој бесплатно дели хероин.За неколку дена, полицијата во Чикаго добила неколку повици поради предозирање, во близина на една раскрсница.Никој од предозираните не починал, но се стравува дека континуираната дистрибуција на хероин може да биде фатална во одреден момент. Жртвите биле редовни корисници на дрога, а се шпекулира дека дилерот свесно дели многу силна и потенцијално смртоносна доза на хероин.Исто така, се чини дека хероин го дава бесплатно, што е премногу примамливо некои луѓе да го одбијат.

Аналитичарот Ирв Милер за CBS 2 изјави: „Ако овие луѓе ја делат дрогата со намера да убијат луѓе, тие треба да бидат обвинети за обид за убиство“.

(Tanjug)

Leave a Reply