СЗО: 307.930 луѓе заболени за 24 часа, а 5.537 починале ширум светот

Светската здравствена организација објави дека уште 307.930 лица се заразени од Ковид-19 за само 24 часа, пренесува Ројтерс.

Бројот на починати се зголеми за 5.537 на 917.417.

Најголем пораст на бројот на заразени лица сè уште е забележан во Индија, САД и Бразил.
Во Индија регистрирани се 94.372 нови случаи, во САД 45.523 и во Бразил 43.718.
И САД и Индија пријавија повеќе од 1.000 смртни случаи, додека 874 лица починаа во Бразил.

Leave a Reply