ПАРКИНГОТ НА ВОДНО ВО ТЕКОТ НА ВИКЕНДОТ ГО ИСКОРИСТИЛЕ 374 ВОЗИЛА

Како дел од континуираните заложби да се овозможи безбедно рекреирање на
пешаците и на велосипедистите во деновите кога е најпосетено Водно, Градот
Скопје и ЈП „Градски паркинг“ воведоа зонско паркирање на паркиралиштата на
Средно Водно.
Паркирањето се наплаќа за време на државните празници и за викендите од 9 до
16 часот. Цената за првиот час паркирање изнесува 100 денари, а секој нареден
час – 50 денари. На паркиралиштата е поставена соодветна хоризонтална и
вертикална сигнализација, како и информативни табли. Паркирањето е бесплатно
за хендикепираните лица, како и за туристичките автобуси, а паркирањето во
зеленило се санкционира.
Паркингот на Водно во текот на овој викенд го искористиле 374 возила, според
бројот на испратени СМС пораки.
Градот Скопје апелира до граѓаните да го чуваат зеленилото и другите јавни
површини, а своите возила да ги паркираат исклучиво на означените
паркиралишта.

Град Скопје

Leave a Reply