Осамените луѓе се најверните и најинтелигентни луѓе што сте ги сретнале во животот.

Ако таквите луѓе одлучат да ве пуштат во нивните животи, тогаш вие сте навистина посебна личност за нив. Ценете го тоа!

Осамените претпочитаат да бидат сами со себе на ист начин како што другите луѓе многу се обидуваат да создадат пријатели и да ги запознаат сите околу нив. И иако ова на дружељубивата личност му изгледа чудно, самото негово однесување воопшто не пречи.

Однадвор, се чини дека вашиот пријател се чувствува непријатно во друштво на други луѓе, па дури и осамен, но тој ја избира оваа линија на однесување за себе. И не е дека тој се смета себеси за супериорен во однос на сите други или се почитува себеси толку многу што ги игнорира другите. Всушност, ова се многу сочувствителни личности.

Ако има осамен меѓу вашите пријатели, мора да разберете дека и покрај неговата љубов кон осаменоста, тој сепак избира да биде ваш пријател.

Очигледно, ако таквите луѓе одлучат да пуштат некого во нивниот живот, тогаш тие ја ставаат таа личност над другите.

Не е дека не сакаат да бидат пријатели. Напротив, тие сакаат да бидат во друштво. Само што понекогаш треба да бидат сами за да го разберат светот околу нив. Гледате, осамена и длабоко размислувачка личност која постојано го анализира светот околу него, а осаменоста и дава време да сфати сè.

Овие луѓе не користат бесмислени шеги затоа што се премногу зафатени со истражување на поважни теми.

Никогаш нема да најдете двајца апсолутно идентични осамени. Некои се повеќе склони кон екстровертност, додека други се поинтровертни. Осамените екстровертни лесно можат да ги споделат своите мисли со други луѓе, додека интровертите претпочитаат да ги чуваат исклучиво само за себе.

Иако осамените екстроверти се во можност да ги споделат своите мисли и чувства со другите, тие често ги чуваат за себе додека не ја пронајдат вистинската личност. Тие го мразат лажниот живот на лажните луѓе, па затоа претпочитаат друштво со оние со кои имаат заеднички интереси. Тие сакаат искрени, животволични разговори за структурата на светот, и не озборувања за чудна девојка што живее по улицата.

Осамени интроверти, од друга страна, многу потешко е да бидат во друштво. Гледате, тие се заплашени од голема толпа луѓе, бидејќи тие ги спречуваат да размислуваат јасно. Наместо да се фокусираат на своите мисли, нивните умови почнуваат да се надминуваат од вознемиреност, станува тешко да се дише. Затоа, сингл интровертите го поминуваат скоро целото време во осаменост, дозволувајќи им на само неколку избрани луѓе во нивните умови.

За жал, ако не сте еден од нив, тогаш нема да го разберете ова. И двата типа на осамени се паметни. И, ако им дозволите, тогаш тие ќе го направат вашиот ум и живот побогат.

Се додека сте искрени со нив и им давате храна за размислување, тие секогаш ќе бидат таму како посветен пријател. Но, ако ги повредите или им дадете причина да се сомневаат во вашата искреност, сигурно ќе ги изгубите.

Leave a Reply