Најинтригантен хороскопски знак: ладен, паметен и имагинативен

Претставниците на овој знак се осетливи, способни да ја разгледаат ситуацијата од различни агли, што ги прави луѓе кои се одлични решавачи на проблеми.

Зборуваме за Водолија.

Водолиите оставаат двоен впечаток за себе: од една страна, тие изгледаат срамежливи и смирени, а од друга, можат да бидат ексцентрични и енергични луѓе. И во двата случаи тие се манифестираат како интелектуалци кои сакаат да им помагаат на другите луѓе.

Претставниците на овој знак се перцептивни, ослободени од предрасуди, способни да ја разгледаат ситуацијата од различни агли, што ги прави луѓе кои се одлични решавачи на проблеми. И покрај фактот дека Водолиите сакаат да се „бањаат“ во околната енергија, тие честопати чувствуваат потреба да бидат тивки за да ја вратат својата енергетска рамнотежа.

Клучниот збор за овој знак е имагинација. Луѓето родени под знакот на Водолија гледаат свет полн со можности, дури и кога се чини дека не се. Тие ги користат своите умови во сите ситуации кога ќе им се даде шанса. Во отсуство на ментална стимулација, на Водолијата станува досадно.

Под влијание на владејачката планета Уран, Водолијата може да покаже непромисленост, раздразливост и агресија. Но, во исто време, Уран исто така им дава на Водолиите визионерски талент, можност да гледаат во иднината и да знаат точно што ќе прават за пет до десет години.

Уран им дава моќ на претставниците на овој знак да направат големи трансформации брзо и лесно, затоа се познати како прогресивни мислители и хуманисти.

Проблематичните делови на телото за Водолија се зглобовите и циркулацијата на крвта, чие здравје астролозите препорачуваат да обрнат посебно внимание на родените под овој знак.

Leave a Reply